In de lastechniek worden steeds meer eisen gesteld aan het verrichtte laswerk en het daarbij behorende lasonderzoek. Van groot belang is het visueel onderzoek van het laswerk. Met een juiste visuele controle op de meest voorkomende lasonvolkomenheden kunnen in een vroeg stadium problemen worden voorkomen. De vijfdaagse opleiding Visueel Lasinspecteur geeft inzicht in alle aspecten van het visueel beoordelen van laswerk en voldoet aan alle eindtermen van de EN 473 / ISO 9712. Hierdoor heeft de opleiding de volgende kenmerken:
• Deskundige instructeurs met ruime praktijk ervaring.
• Dekkend conform de EN 473 / ISO 9712.
• Zelfstandig beoordelen van werkstukken.
• Gecertificeerde afronding.
Doel
Het vergroten van kennis op het gebied van visuele inspectie van gelaste delen. Door extra theoretische- en praktische kennis bent u na de opleiding in staat om zelfstandig werkstukken visueel te beoordelen. Een persoon gecertificeerd op level 2 heeft de bekwaamheid bewezen om visuele inspectie uit te voeren en te beoordelen volgens vastgestelde en erkende procedures.
Doelgroep
De opleiding ‘Visueel Lasinspecteur VT-w level 2’ is bedoeld voor uitvoerende lassers, lassersbazen, QA/QC medewerkers en inspecteurs die meer inzicht willen krijgen op de visuele controle van het laswerk.
Inhoud
De opleiding ‘Visueel Lasinspecteur VT-w level 2' bestaat uit 5 les dagen waar de visuele inspectie van laswerk zowel theoretisch als praktisch aan bod zal komen. De opleiding wordt daarna afgerond met een theoretisch- en praktisch examen.
De volgende onderdelen komen tijdens de lessen aan bod:
- Principes van visueel beoordelen
- Visuele inspectietechnieken
- Inspectiekarakteristieken en toepassingen
- Lasprocessen en materialen
- Rapporteren
- Inspectie tijdens bedrijf, revisie en onderhoud
- Overige NDO-technieken
- Veiligheid en certificeren
Studiemateriaal
Het lesmateriaal behorende bij deze opleiding zal door DTO verstrekt worden en is onderdeel van het lesgeld.
Lesgeld
Het lesgeld voor het cursusjaar 2024 bedraagt € 2.600,- (ex. BTW). Het is mogelijk om deze opleiding zonder BTW te factureren voor particuliere studenten, vraag naar de mogelijkheden.
Het lesgeld is inclusief de volgende onderdelen:
· Alle lessen die tijdens de opleiding verzorgd worden, inclusief lunch.
· De kosten voor de boeken.
· De examen kosten.
· De ogentest, die verplicht is om voor certificering in aanmerking te komen.
Certificatie
De opleiding wordt afgerond met een theoretisch- en praktisch examen onder toezicht en verantwoording van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL). Het certificaat is geaccrediteerd door de Raad van Accreditatie conform ISO17024 onder toezicht en verantwoording van het NIL.
Docenten / Trainers
De docenten die deze opleiding verzorgen, zijn gekwalificeerd en beschikken bovendien over een ruime praktijkervaring en vele jaren met het verzorgen van de opleiding.
Studieduur
De studie bestaat uit 5 studiedagen (ochtend/middag of middag/avond) en 1 examen dag, verdeeld over 5 of 6 weken. Bij een dagopleiding starten de studiedagen om 9.00 uur en zijn om 16.10 uur klaar. Bij een middag/avond opleiding starten de studiedagen om 13.30 uur en eindigen om 20.40 uur. Alle lessen worden in Breda verzorgd.
Ook bestaat de mogelijkheid (bij voldoende cursisten) om de cursus op locatie, als dag of volledige avond opleiding te verzorgen.
De startdatum van deze opleiding kunt u vinden in onze opleidingskalender.
Toelatingseisen
Goede beheersing van de Nederlandse taal en affiniteit met de lastechniek, door DTO te beoordelen aan de hand van een intake.
Aanmelding
Voor meer informatie en aanmelding kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen 076-8875503.
Overige details:
Algemene voorwaarden: Onze algemene voorwaarden staan op onze website vermeld en zijn van toepassing op alle diensten die DTO aanbied.
Subsidies: Er bestaan veel regelingen die scholing stimuleren, meer informatie kunt u hier vinden.